Kocaeli Fen Lisesi


Vizyon: Yaşam boyu sürdüreceği bir beceri olarak öğrenmeyi davranış haline getirebilen, kendi öğrenmesi için çaba harcayan, özgüvenini kazanmış olan, teknolojinin insanlığa hizmet veren bir araç olduğu bilincine sahip, araştırma ve geliştirmeyi hedef haline getiren, özgür düşünceye önem veren, bölgemizde lider, ülkemizdeki teknolojik gelişmelere önderlik edebilecek, kişilikli, ahlaki değerlere sahip girişimci bireyler yetiştirmektir.

Misyon: Atatürkçü düşünce sistemini davranış haline getirmiş, çağdaş, demokratik lider özelliklerine sahip, okuduğu okula bağlılık duygusu gelişmiş kaliteli insanlar yetiştirmektir. Bu çerçeveden hareketle bizler, öğrencilerimizin öğrenmelerini sağlamak; onların bilgili, yetenekli ve kendine güvenen karakterli bireyler olarak yetişmelerine zemin hazırlamak ve onlara 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak için varız.

Başarılar: Okul sitemizden takip edebilirsiniz.

Pansiyon Bilgileri: ERKEK ÖĞRENCİ PANSİYONU: 4 Katlı müstakil bir bina olup 156 öğrenci kapasitelidir. KIZ ÖĞRENCİ PANSİYONU: 2 Katlı müstakil bir bina olup 88 öğrenci kapasitelidir.
Saatler: 08.30-15.50
Isınma: Doğalgaz
Bağlantı: Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil: İNGİLİZCE, ALMANCA (İKİNCİ YABANCI DİL)
Lojman: 1 - 5 Katlı ve 10 daireli bir öğretmen lojmanı mevcuttur. Her bir daire 125 metre kare olup okul kampüsü içerisinde bulunmaktadır.
Servis Bilgisi: Servis mevcuttur.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: Taban Puan: 481,784 Tavan Puan: 499,016
Okulun Sınav Başarı Durumu: YGS ve LYS başarı oranı %100´dür.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: % 83,08
Sportif Etkinlikler: Futbol, futsal, korfboll, kız-erkek voleybol, basketbol, oryantring, satranç, bilardo, eskrim, kız-erkek bowling, okçuluk takımlarımız çalışmalarına devam etmektedir.
Bilimsel Etkinlikler: Her yıl TÜBİTAK işbirliği ile Bilim Fuarı düzenlemekteyiz. Yine TÜBİTAK Matematik Olimpiyat Takımı ve Kanguru Matematik Sınavına iştirak etmekteyiz.
Proje Çalışmaları: TÜBİTAK ile imzalanan protokol gereği STEM Eğitim çalışmalarımız devam etmektedir. Ayrıca KOÜ ile işbirliği yapılarak çeşitli bilimsel çalışmalara ve ziyaretlere yer verilmektedir. Her yıl alanında uzman kişiler tarafından robotik kodlama ve yazılım derslerimiz yapılmakta ve projelere katılmaktayız.
Kontenjan Bilgileri: 120 (Her yıl LGS puanı ile 30 öğrenci mevcutlu 4 şube alınmaktadır.)
Diğer Hususlar: Tübitak ve Sabancı Üniversitesi işbirliğinde Sabancı Üniversitesi hocalarından her sene okulumuzda öğretmen ve öğrencilerimize "kodlama ve yazılım" dersleri verilmektedir.

Telefon - 0 262 319 04 41

Belgegeçer - (262) 319 4627

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://kocaelifenlisesi.meb.k12.tr

Adres - Karadenizliler Mah. Çarşıbaşı Cad. Eyüp Sultan Sok. No.10 Alikahya İZMİT / KOCAELİ

Öğretmen :32
Öğrenci :484
Derslik :17
Konferans Salonu :1
Toplantı Salonu :1
Çok Amaçlı Salon :1
Spor Salonu :1
Kimya Laboratuvarı :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Resim Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :5300
Yemekhane :1
Revir:3
Öğretim Şekli :Tam gün (Normal)

Yerleşim Yeri - Karadenizliler Mah. Çarşıbaşı Cad. Eyüp Sultan Sok. No:10 Alikahya İZMİT / KOCAELİ Kocaeli Fen Lisesi: Kandıra yolu üzerinde, İzaydaş yoluna sapınca Kadın Doğum Hastanesi karşısında bulunmaktadır.

Adres - Karadenizliler Mah. Çarşıbaşı Cad. Eyüp Sultan Sok. No.10 Alikahya İZMİT / KOCAELİ

Ulaşım İzmit Halkevi ve Orduevi duraklarından 268 numaralı İZAYDAŞ yönüne giden belediye ve halk otobüsleriyle, 26 ve 27 numaralı yeşil otobüslerle doğrudan, ayrıca tramvay ile otogara gelip oradan aktarmalı (ücretsiz) 26 ve 27 numaralı yeşil otobüslerle okulumuza gelebilirsiniz.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Merkeze uzaklık 5 km