2016 / 2017 Eğitim - Öğretim yılı veli toplantısı ve okul aile birliği genel kurulu yapıldı

2016 / 2017 Eğitim - Öğretim yılı veli toplantısı ve okul aile birliği genel kurulu yapıldı

2016-2017 Öğretim yılı okul-aile birliği olağan genel kurulu ve veli  toplantısı yapıldı. Okulumuz spor salonunda 25 Eylül 2016 Pazar günü yapılan toplantı, yaklaşık 3 saat sürdü.

27.09.2016 1249

Toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı. Okul Müdürümüz Mesut Tekin toplantıda yaptığı konuşmada okulumuzun "olmazsa olmaz"ları" diyebileceğimiz bazı önemli hususlar üzerinde özellikle durdu. Bu hususlar doğrultusunda bütün velilerimizin maddi ve manevi desteğine ihtiyaç duyduklarını belirtti. "Hepimiz elimizi değil, tabir-i caizse vücudumuzu taşın altına koymak durumundayız", dedi.

Tekin, konuşmasının devamında: "Biliniz ki çocuklarımıza bırakacağımız en değerli miras, iyi bir eğitim ve iyi bir ahlaktır. Fakat, bu paha biçilmez mirası çocuklarımıza tek başına ne aile ne de okul bırakabilir. Bu, ancak ve ancak, okul ve aile, birlikte el ele vererek çocuklarımıza bırakabileceğimiz tılsımlı bir mirastır. Bu miras sayesinde yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımız; geleceğin daha aydın, daha büyük Türkiye’sini yaratacaklardır…” dedi. Okulumuzun son yıllarda her alanda yükselen başarı grafiği ve bu başarıların artarak devamlılığı konusuna özellikle vurgu yapan Tekin, Okul Aile Birliğimizin bu kanudaki katkıları hakkında teşekkür ve gelecek planları için temennilerini velilerimiz ile paylaştı.

Okul Müdürümüz ayrıca;

Ülkemizde yakın dönemde yaşanan sıkıntılar sonrasında oluşan birlik beraberlik ruhununun devamı hususunda okulumuzda da, idareci, öğretmen, öğrenci, veli ve personeller dahil herkesin iyi niyetle çaba göstermesi gerektiğine de deyindi. 

Geçen yılın yönetim kurulu faaliyet raporu, Okul-Aile Birliği Başkanı Sevda GÜNDÜZ tarafından sunuldu. Okulumuzun kampüs yapısında olması hasebiyle bir çok farklı alanda bakım-onarım ve yenileme ihtiyaçları olduğuna, bu konuyla ilgili olarak yapılan çalışmalar hakkında detaylı bir sunum yapılan toplantımız, Okul Aile Birliği kurulu seçimleri ile devam etti. Okul Aile Birliği kurulu seçimleri ardından teşekkür konuşması da yapan Sevda hanım; velisi olduğu öğrencimizin son sınıfda olması nedeniyle, kendisinin de Okul Aile Birliği adına son görev yılı olduğundan bahsetti. Okulumuza bir yıl daha hizmet edecek olmaktan duyduğu mutluluk ve heycanı paylaşan GÜNDÜZ, yaklaşık 5 yıldır okulumuzda uygulanan Okul Aile Birliği yapısında gelenek haline gelen, mezun olan öğrenci velileri yerine 9. sınıflardan veli almalarının Aile Birliği işleyişi açısından önemine vurgu yaptı ve bu yıl da aynı yöntemle bir ekip oluşturmak istediklerini söyledi.

Denetleme kurulu raporu ise bu kurulun başkanı İsmail TOSUN tarafından okundu. Yapılan oylamayla okulumuzun geçen yılki bütçesi kabul edildi; bu yılki bütçesi onaylandı.

Toplantıda yönetim kuruluna veliler arasından 5 asil, 5 yedek; denetleme kuruluna ise yine veliler arasından 1 asil, 1 yedek üye seçildi. Toplantıdan sonra tekrar bir araya gelen üyeler aralarında görev dağılımı seçimi yaptılar. Buna göre geçen yılki Okul-Aile Birliği yönetim ve denetleme kurulu genel olarak aynı ekiple görevlerine devam etse de çeşitli sebeplerle boşalan üyelerin yerine seçilen yeni üylelerle yeni kurullar şu şekilde oluştu:

               Okul-Aile Birliği Yönetim Kuruluna Seçilen Üyeler

                    A. Asil Üyeler                                             B. Yedek Üyeler                      

                    1. Sevda GÜNDÜZ  (Başkan)                     1. Havva AKTAŞ

                    2. Ayşen BAŞER     (Başkan Yard.)              2. Yasemin YILMAZ

                    3. Ayfer DURMUŞ   (Muhasip üye)               3.Emine SAĞLAM

                    4. Zekeriya AKSOY   (Yazman üye)              4. Şennur ACER

                    5. Ömer ERTEKİN    (üye)                         5. Selim ŞEKER

              Okul-Aile Birliği Denetleme Kuruluna Seçilen Üyeler

                   A. Asil Üyeler                                             B: Yedek

                   1. Belgin PARDÜN (Öğretmen)                     1. Tahir AKBABA (Veli)

                   2.Hasan ÇELİK (Öğretmen)                 

                   3. İsmail TOSUN (Veli)                              

Okul idaresi de yaptığı açıklamada, okul-aile birliği yönetim ve denetleme kuruluna seçilen velilerimizi tebrik etti ve kendilerine hayırlı çalışmalar diledi.

                                                                                                                           Okul-Aile Birliğİ