2018-2019 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KAYITLARIMIZ VE İSTENEN BELGELER

2018-2019 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KAYITLARIMIZ VE İSTENEN BELGELER

        Değerli Velilerimiz,

        "2018 Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar" Sınavı sonucuna göre okulumuzu kazanan öğrenciler için kayıt zarfı doldurma, bursluluk, yatılılık işleri ve diğer işlemler 30 Temmuz 2018 Pazartesi saat 10.00´da başlayacaktır. Okulumuza öğrencimizle birlikte gelmeniz önemli ve değerlidir.

       

02.07.2018 3034

   Değerli Öğrencimiz,

"2018 Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar" Sınavı sonucunda okulumuzu tercih ederek yerleşmiş olmanızdan dolayı sizi kutlarız. Bu yıldan başlayarak güçlü alt yapımızla birlikte değerli öğretmen kadromuz, sizin en iyi şekilde yetişmenize ve hayata hazırlanmanıza yardımcı olacaktır.

Yakında sizi okulumuzda görmeyi umut ederek başarılı, sağlıklı ve mutlu bir eğitim-öğretim dönemine adım atmanızı diler; sevgilerimizi sunarız.

                                                                                               Okul İdaresi

 

GENEL AÇIKLAMA

Okulumuz 9. sınıfına her yıl ilgili Yönetmelik doğrultusunda 120 öğrenci alınmaktadır. Bu 120 öğrenci, şubeler arasında puan (MSP-Merkezi Sınav Puanı) dengesizliği olmayacak şekilde 4 şubeye (9/A,B,C,D) ayrılmakta; şubeler 30 öğrenciden oluşmaktadır.

Öğrenci kayıtları, ilgili Yönetmelik doğrultusunda ve MEB’in açıkladığı tarihler arasında E-Okul modülü üzerinden merkezi yerleştirme sistemi ile "Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar" Sınavları sonucu belirlenen Merkezi Sınav Puanı´na  (MSP) göre yapılmaktadır.

Öğrencinin okul kaydı yapılırken okulumuz pansiyonunda kalmak istiyorsa pansiyon kaydı da birlikte yapılmaktadır. Erkek öğrenci pansiyonu 156, kız öğrenci pansiyonu ise 88 öğrenci kapasiteli olup birbirinden ayrı binalardan oluşmaktadır.

Öğrenciler ilgili Yönetmelikler doğrultusunda paralı yatılı ve parasız yatılı olarak okulumuz pansiyonunda kalabilmektedir. Pansiyonumuzda paralı yatılı kalacak öğrencilerden pansiyon ilk taksiti, okul kaydı yapılırken alınmaktadır. (2018 Mali yılına göre pansiyon her bir taksiti 725 TL. olup 4 taksitten oluşmaktadır.1. taksit okul kaydı esnasında; 2. taksit Kasım; 3. taksit Ocak; 4. taksit Martta ödenir.

 NOT: 1. Eksik evrakla kesinlikle kayıt yapılmaz.

          2. Kayıt esnasında öğrenci velisinin (anne veya baba) mutlaka gelmesi gerekir.

 

KAYIT ESNASINDATÜM ÖĞRENCİLERDEN İSTENEN BELGELER

1. Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanının aslı ve fotokopisi

2. 4 (dört) adet son altı ay içerisinde çekilmiş vesikalık fotoğraf

3. Öğrenci burslu ise okuduğu okuldan "onaylı bursluluk belgesi veya yazısı" (bursluluk sınavı öncesi okuduğu okula teslim edilen burslulukla ilgili bütün evraklar ya da onaylı fotokopileri alınır veya bu evraklar yeniden çıkartılarak kayıt esnasında teslim edilir.)


4. 6 (ALTI) Paket (DOUBLE A, NAVİGATOR VEYA XEROX MARKA) A4 FOTOKOPİ KÂĞIDI (Öğrencinin 4 yıl boyunca fotokopi, yazılı, test vs. kullanımları için)  

5. 80 (SEKSEN) TL. TUTARINDA POSTA PULU (Her bir pul, 5 TL. tutarında olacak.) 

6. 2 (İKİ) ADET BÜYÜK BOY MAVİ RENKLİ KLASÖR

7. 10 (ON) ADET MEKTUP ZARFI (Beyaz-kısa boy)

8. 10 (ON) ADET MAVİ RENKLİ TELLİ PLASTİK DOSYA

9. 20 ADET ŞEFFAF JELATİN POŞET DOSYA

ÖNEMLİ NOT: Değerli Velilerimiz,Fotokopi kağıdı, posta pulu, zarf vb. ihtiyaçlar okul aile birliğimiz tarafından da topluca karşılanabilecektir.  Bu gibi ihtiyaçlarımız 4 yıl boyunca öğrencilerimiz için kullanılacak olup; velilerimizin gücüne ve isteğine göre daha fazla da olabilir. Durumu müsait olmayan veya istemeyen velilerimiz için böyle bir talep söz konusu değildir. Bilgilerinize...

 

PARALI YATILI ÖĞRENCİLERDEN İSTENEN BELGELER

1. Öğrenci, paralı yatılı okuyacak ise; sağlık ocağı veya devlet hastanesinden alınacak “Yatılı Okulda Okumasında Bir Sakınca Yoktur” ibaresinin yazılı olduğu sağlık raporu.

2. Paralı yatılı kalmak İsteyen öğrencilerden Maliyece alınacak birinci taksit ödemesi için 725 TL. yatırıldığına dair okul mutemetimizden alınacak makbuz. (Burs alan öğrencilerden bu ücret alınmaz. Ancak burs aldığını belgelendirmesi hâlinde öğrencinin bursu parasız yatılılığa dönüştürülür.)

PARASIZ YATILI ÖĞRENCİLERLERDEN İSTENEN BELGELER

  A. “Yatılı okulda okumasında bir sakınca yoktur” ibaresinin yazılı olduğu sağlık ocağı veya devlet hastanesinden alınacak sağlık raporu.

*B. Öğrenci burslu ise okuduğu okuldan "onaylı bursluluk belgesi veya yazısı" (Ortaokulda burslu olan veya 8. sınıfta bursluluğu kazanan öğrencilerin, bursluluk sınavı için okuduğu okula verilen evraklarının birer onaylı sureti kayıt esnasında okulumuza teslim edilecektir.)

*C. ÖĞRENCİ AİLESİNİN MADDÎ DURUMUNU GÖSTEREN BEYANNAME: Aşağıda belirtilen 3 belgeye göre dolacaktır.

ÖĞRENCİ AİLESİNİN MADDÎ DURUMUNU GÖSTEREN BEYANNAME EK-1 (BOŞ) İÇİN TIKLAYINIZ.

*Ç1. Gelir durumunu gösteren resmî belge: (2017 yılına ait olacak ve maaş aldığı kurumdan onaylı “mühürlü” alınacak.)

*D2. Eş durum belgesi: (Eşi çalışıyorsa 2017 yılına ait olacak ve maaş aldığı kurumdan onaylı alınacak. Eşi çalışmıyorsa geliri olmadığını belgelemek için SGK veya vergi dairesinden alınacak onaylı “mühürlü” belgeler.)

*E3. Bakmakla yükümlü olunan kişi sayısını gösteren belge: (Aile –vukuatlı- nüfus kayıt örneği.)

     *Burslu öğrencilerden istenen evrakları belirtir.

 

PARASIZ YATILILIK SINIRI

- Ailenin toplam yıllık geliri, ailedeki kişi sayısına bölünür. Çıkan sayı 2018 yılı Devlet Bütçesindeki M Cetvelindeki sınır olan 11.600 TL. üstü paralı yatılı olur; altı olursa parasız yatılı olur.

- Öğrenci ailesinin maddî durumunu gösteren beyanname ile diğer belgeler, Okul Parasız Yatılılık ve Bursluluk Komisyona girer; komisyon ilgili yönetmelik doğrultusunda karar verir.

- Gelir durum belgeleri, maaş alınan kurumdan alınır.

- Serbest meslekse SGK kurumundan “Hiçbir İşte Çalışmamaktadır; Geliri Yoktur.” resmi evrakı alınacak ve kayıtta teslim edilecektir.

- Öğrenci burslu ise “onaylı bursluluk belgesi veya yazısını” mezun olduğu ortaokuldan (bursluluk sınavı öncesi okula teslim edilen burslulukla ilgili bütün evraklar ya da onaylı fotokopileri) resmî evrakla getirenlerin bursu, parasız yatılılığa dönüşür veya burslu olarak gündüzlü olurlar.

                                                                                                                                            Okul İdaresi

OKUL PANSİYONUMUZDA KALACAK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

AÇIKLAMALAR İÇİN TIKLAYINIZ