Bilim fuarında 50 proje sunuldu

Bilim fuarında 50 proje sunuldu

 

TÜBİTAK ile Kocaeli Fen Lisesi ortaklığıyla 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı kapsamında düzenlenen 3. Bilim Fuarı ve Sergisi’nde 116 öğrenci 6 branşta 50 proje sundu

 

12.05.2015 2368

 

Emre ARKIN – Ülke genelinde belirlenen 2 bin pilot okuldan biri seçilen Kocaeli Fen Lisesi ve TÜBİTAK işbirliğiyle ile gerçekleştirilen ‘4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’ kapsamında düzenlenen ‘3. Bilim Fuarı ve Sergisi’ öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı ve bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan bir eğitim ve öğrenme metodu olarak Kocaeli Fen Lisesi’nde düzenlenen fuara 166 öğrenci ve 13 danışman öğretmen ile 6 branşta 50 adet projeyle katılım gösterdi.

 

REKOR KATILIM
Akademik başarılarının yanı sıra bilimsel alanda birçok projeye imza atan Kocaeli Fen Lisesi’nin okul müdürü Mesut Tekin, açılış konuşmasında, bu seneki fuarda rekor katılım sayısına ulaştıklarını dile getirerek, öğrencilerin üçte birinin proje sunduğunu belirtti. Bu etkinlikle marka okul olduklarını gösterdiklerini söyleyen Tekin, “Bilimsel alanda da ülkemize ve milletimize katkı sağlamak istiyoruz” dedi.

 

BİLGİ ALDILAR
İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Doğan, İzmit İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Habib İlaslan ve Murat Aslan’ın katılımıyla gerçekleşen açılışta kısa bir konuşma yapan Mustafa Doğan, “İlimizin en nadide okulu 3 yıldır bu çalışmaları yapıyor. Bu projelerin çok daha büyük çalışmaların başlangıcı olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. Kurdele kesiminin ardından protokol üyeleri stantları tek tek gezerek, projeler hakkında öğrencilerden bilgiler aldı.

 

                                                                                                                            12 Mayıs 2015 - 12:42

                                                Haber için Demokrat Kocaeli gazetesini tıklayınız.