İlk 1000’de 7 Kocaeli Fen’li

İlk 1000’de 7 Kocaeli Fen’li

YGS 2014’de Kocaeli Fen Lisesi de önemli başarı elde etti. Geçen yıl ilk 1000’e 5 öğrenci sokan Kocaeli Fen Lisesi, bu yıl bir adım daha öne çıktı ve lise son sınıflardan 7 öğrencisinin Türkiye’nin ilk 1000’inde olmasının gururunu yaşadı.

07.04.2014 2348

Kocaeli Fen Lisesi’nde okul aile birliğinin ve yönetimin de desteğiyle, dün ilk 1000’e giren 7 öğrenci okul da düzenlenen törenle ödüllendirildi.

KOCAELİ MARKASI

Kocaeli Fen Lisesi Müdürü Mesut Tekin ile Yasemin Kızılkaya başkanlığındaki okul aile birliğinin evsahipliğini yaptığı törene İzmit Kaymakamı Osman Kaymak, İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, İzmit Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar ile kendi kızı da derece yapan İSU Genel Müdürü İlhan Bayram’ın da aralarında bulunduğu veliler katıldı.

Öğrenci ve öğretmenlerin de katıldığı törenin açılış konuşmasını yapan okul müdürü Mesut Tekin, kitlesel başarıdan gurur duyduklarını belirtti, “Türkiye genelinde, kendi türümüzde ilk 25 içindeyiz. Her yıl artan bir başarı grafiğimiz var. Kocaeli’nin markası, gurur duyacağı bir okuluz. LYS’de öğrencilerimizin daha da iyi olacağına inanıyoruz” dedi.

KOCAELİ’DEN 23 KİŞİ

İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, Kocaeli genelinde ilk 1000’de 23 kişi bulunduğunu hatırlattı, “Bunun 7 tanesinin bu güzide okulumuzdan olması memnuniyet verici. Kocaeli’nin başarısını daha da arttırmak için çaba gösteriyoruz. Sonuçları, en ince detayına kadar inceliyoruz. Önümüzdeki günlerde ilçe ilçe, okul okul, ders ders başarı durumlarını masaya yatıracağız. Kim ne yapması gerekiyorsa yapacak. Bundan kimse kuşku duymasın. Öğrencilerimizi, öğretmen ve velilerini kutluyorum” dedi.

İzmit Kaymakamı Osman Kaymak da, elde edilen sonucun sevindirici olduğunu söyledi, Kocaeli Fen Lisesi’nin aranır, tercih edilen bir okul olması gerektiğini dile getirdi, “Elde edilen sonuçlarla bunu hak ediyor. Başarıların artarak devamını diliyorum” diye konuştu.

Kocaeli Fen Lisesi öğrencilerinden Giray Naim Eryılmaz 104 ncü, Yusuf Aksel 105 nci, Oğuzhan Kırlar 110 ncu, Muhammet Fatih Esen 182 nci, İlayda Sönmez 463 ncü, Sedanur Bayram 740 ncı, Emre Şahin de 872 nci oldu. Kocaieli Fen Lisesi’nin bu yıl YGS’ye giren 97 öğrencisinden 32’si ilk 5 binde, 52 öğrencisi de ilk 10 binde yer aldı.

                                                                               7 Nisan 2014, 12.22

 

                                                           Haber için Özgür Kocaeli gazetesini tıklayınız.