´İstanbul Efendisi´ ile Sahnedeyiz

´İstanbul Efendisi´ ile Sahnedeyiz

İzmit İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ile İzmit Belediyesinin birlikte düzenlediği tiyatro festivali kapsamında okulumuz Kocaeli Fen Lisesi, 28 Nisan 2015 Salı günü İzmit Halk Eğitim Merkezi Salonunda Muhipzade Celal’in “İstanbul Efendisi” adlı eseri ile bu yılki ilk sınavını vermiş oldu.

 

01.05.2015 1159

Sene başından beri hazırlık çalışmaları devam eden komedi türündeki bu oyunu okulumuz tiyatro grubu öğrencileri büyük bir ustalıkla sahneleyerek seyircilerin beğenisini kazandı. Tiyatro yarışmasının sonuçları, festival bittikten sonra önümüzdeki haftalarda jüri tarafından açıklanacak.

Son dönemlerde adından çokça söz ettiren bir oyun olan İstanbul Efendisi” hem konusu, hem de dekor ve kostümleriyle seyirciler tarafından beğeniyle izlendi. Türk Tiyatrosu’nun klasikleri arasında olan oyun, Musahipzade Celal tarafından 1914 yılında yazılmıştır. Danslı, müzikli bir İstanbul hikâyesinin anlatıldığı bol kadrolu oyun, seyirciyi güldürürken düşündüren bol kahkahalı bir oyun olarak büyük beğeni topladı.

Okulumuz geçen yıl aynı yarışmaya Savaş Aykılıç’ın “Troya Geçilmez” adlı eseri ile katılmıştı.

Biz de İdare olarak okulumuz tiyatro grubundan sorumlu müdür yardımcımız Necla Aydın başta olmak üzere katkıda bulunan öğretmenlerimize, destekleri için okul-aile birliğimize, oyunda rol alan bütün öğrencilerimize; velhasıl emeği geçen herkese teşekkür eder; başarılarının devamını dileriz.

 

                                                                                                                 Yılmaz AKGÜN

                                                                                                                Müdür Yardımcısı