KOCAELİ FEN LİSESİ´ NİN ROBOTU TÜRKİYE BİRİNCİSİ

09.10.2018 723

Danışmanlığını Biyoloji öğretmeni Şadiye Öztürk´ün yaptığı 11. sınıf öğrencisi Ahmet Akif Kaya´nın hazırladığı "Tashimasu" adlı ev işlerinde yardımcı olması beklenen robot; İstanbul’da düzenlenen Uluslararası İNSPO Proje Yarışmasında, mühendislik alanında Türkiye Birinciliğini elde etti.

Kocaeli Fen Lisesi Müdürü Mesut Tekin, “Okulumuza bu büyük başarıyı kazandırarak, onurlandıran öğretmenimizi, öğrencimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Projenin her safhasında emeği olan, zümreler arası işbirliği ve dayanışmanın en güzel örneğini gösteren, okulumuzun Bilgisayar Laboratuvarı ve 4.0 Endüstri Laboratuvarını en aktif şekilde kullanan Bilgisayar Öğretmenimiz İrfan Kaya’yı da tebrik ediyorum” şeklinde açıklama yaptı. "Biz bir aileyiz" ilkesini her daim yaşayan ve yaşatan, tüm öğretmenleri de kutladığını belirten Tekin, benzer başarıların bundan sonra da yaşanacağına yürekten inandığını söyledi.

09-10-2018

Kaynak: http://www.ozgurkocaeli.com.tr/kocaeli-fen-lisesinin-robotu-turkiye-birincisi-360839h.htm