Kocaeli Fen Lisesi’nde YGS töreni

Altın çocuklar

Yüksek Öğrenime Geçiş(YGS)sınavında Kocaeli’nin en başarılı okulu olan Kocaeli Fen Lisesi’nde derece yapan, ilk 1000 içinde yer alan 15 öğrenci, dün okulda düzenlenen törenle ödüllendirildi. Türkiye 20 ncisi olan Orhan Ulaş Güler’e yarım altın, ilk 1000’de yer alan diğer öğrencilere çeyrek altın hediye edildi.

30.03.2016 2020

Kocaeli Fen Lisesi Müdürü Mesut Tekin, yönetim ve okul aile birliği yöneticilerinin ev sahipliğini yaptığı törene İzmit Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, veliler ve okul öğrencileri de katıldı. Kocaeli Fen Lisesi Müdürü Mesut Tekin, okulun sadece ilimizde değil, ülkemizde bir marka okul olduğunu vurguladı. Tekin, konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “- Özel okulların bir anda arttığı dönemde, biz öğretmenlerimizi biliyoruz deyip tavır aldığınız siz değerli velilerimize teşekkür ediyorum. Zafer sarhoşu asla değiliz. Sorumluluğumuzun daha da arttığını biliyoruz. Sizler elinizden geleni yaptınız. Daha fazla çalışacağız. Türkiye’de ilk 20 içerisinde yer alan okulumuzu daha da yukarılara taşımaktasınız. Bizlere sahip çıkan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Fikri Işık’a, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize teşekkür ediyorum”
AKMANŞEN: “BU SAYI ARTMAK ZORUNDA”
İzmit Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, önemli bir başarıya imza atıldığını dile getirdi, “YGS sınavlarına giren bütün öğrencilerimizi kutluyorum. Bu başarıda pay sahibi olan öğretmen ve velilerimizi kutluyorum. Seneye ilk 1000’deki sayımız artmak zorunda. Hayatta önemli olan akademik başarının da ötesinde, insan olabilmek, mutlu olabilmektir” dedi.
BAŞARILI ÖĞRENCİLER
Kocaeli Fen Lisesi’nin 1lk 100’de yer alan ve ödüllendirilen 12 nci sınıf öğrencileri şunlar: Orhan Ulaş Güler(20), Erdem Ekinci(127), Helin Sedef Sarıtaş(281), Ayşenur Erolan(390), Emilcan Arıcan(414), Başak Toksöyle(497), Mücahit Erdönmez(501), Serhat Öncü(501), Eren Kement(503), 520. Cemile Baykan(520), 534. Batuhan Ünal(534), 657. Cengizhan Sarıçiçek(657), 682. Salih Can Özçelik(682), 865. Ege Yarar(865), 893. Sare Ece Türk.(893)

30 Mart 2016 Çarşamba 14:07

Haberin aslı için Özgür Kocaeli gazetesini tıklayınız.