Körfez Fen Lisesi Başarıya Doymuyor (Bizim Kocaeli Gazetesi-25 Nisan 2012)

Körfez Fen Lisesi Başarıya Doymuyor (Bizim Kocaeli Gazetesi-25 Nisan 2012)

"bizimkocaeli

İzmit Körfez Fen Lisesi, YGS’de birden fazla şampiyon çıkardı. YGS-1 ile YGS-2’de Kocaeli 1.’si olan Samet Köseler ve derece alan diğer 6 öğrenciye, okulda düzenlenen törenle altın hediye edildi.

 

12.01.2013 4055

         

31 İlimizin başarılı eğitim kurumlarından Körfez Fen Lisesi, bu yıl da YGS`de adından söz ettirmeyi başardı. Alanlarda alınan birinciliklerin yanı sıra, öğrencilerin yarısından fazlası ilk 10 bine girerek kitlesel başarı elde etti. Okul aile birliği başkanı Nazan Biçer ve okul idaresi tarafından düzenlenen kahvaltılı toplantıda, başarılı öğrencilere ödülleri verildi.

 

VELİLERİN PAYI BÜYÜK

İzmit Belediye Meclisi Üyesi, emekli öğretmen Gülümser Ayhan, okul müdürü Mesut Tekin, aile birliği yöneticileri, öğretmenler ve derece alan öğrencilerin ailelerinin de katıldığı törende, okul çalışanları büyük gurur yaşadı. Başarıda veli ve öğretmenlerin payının büyük olduğunu belirten okul müdürü Tekin, öğrencileri ve ailelerini kutladı.

 

ALDIKLARI DERECELER

Geçtiğimiz yıllarda da birçok şampiyon çıkaran okulda bu yıl Samet Köseler YGS-1 ve YGS-2`de Kocaeli 1.`si, YGS-1`de Türkiye 188.`si, YGS-2‘de de Türkiye 168.`si oldu. Burçak Saraç ise YGS-6`da Kocaeli 1.`si ve Türkiye 211.`si olma başarısını gösterdi. Yunus İman YGS-2`de Kocaeli 2.`si olurken, Burcu Beyaz Türkiye çapında ilk 500`de, Cengizhan Sarı ve Kadir Çetin de ilk binde yer aldı.

 

AİLELERİ TAKDİM ETTİ

Samet Köseler ödülünü ailesi Şenol ve Mürüvvet Köseler`den aldı. Burçak Saraç`a ödülünü ailesi Hülya ve Semih Saraç, Yunus İman`a ödülünü ailesi İlkay ve Ragıp İman, Burcu Beyaz`a ödülünü ailesi Aylin ve Aydın Beyaz, Cengizhan Sarı`ya ödülünü annesi Nermin ve KOÜ öğrencisi olan ablası Nergis Sarı, Kadir Çetin`e ise ödülünü okul müdürü Mesut Tekin verdi. İki alanda birinciliği elde eden şampiyon Samet Köseler`in annesi ev hanımı, babası ise Gölcük Tersanesi`nde çalışıyor.

 

DERSLERİ İYİ DİNLERİM

Sınava çok rahat hazırlandığını ve hiç zorlanmadığını belirten Samet Köseler, derece alan arkadaş grubuyla birlikte sınava çalıştığını belirtti. Samet Köseler, İzmit`te oturduğu halde yatılı eğitim alıyor. Derece almak gibi bir niyeti olmadan sınava girdiğini belirten Samet Köseler, “Sözlü olarak çalışırım. Dersi derste iyi dinlerim.

 

ODTÜ`DE OKUMAK İSTİYOR

ODTÜ Elektrik, Elektronik Mühendisliği`nde okumak istiyorum. Psikoloji ağırlıklı kitaplar okurum. İnternete sık sık giriyorum. Arkadaşlara önerim, kendilerini hiçbir şeyden mahrum etmesinler. Beni yetiştiren Hızırreis İlköğretim Okulu`ndaki öğretmenim Yasemin Yalçın ve diğer tüm öğretmenlerime teşekkür ediyorum” dedi.

                                                                                                                                                                                                                 Haberin  Aslını Görmek İçin Tıklayınız.