Okulumuza Bu Yıl Kaydolan Öğrencilerimize Yönelik Uyum Semineri Düzenlendi

Okulumuza Bu Yıl Kaydolan Öğrencilerimize Yönelik Uyum Semineri Düzenlendi

Okulumuza bu yıl kayıt yaptıran 120 öğrencimize yönelik “Oryantasyon Eğitimi” konulu seminer düzenlendi. 27 Eylül 2015 Pazar günü düzenlenen seminere  okulumuz Müdürü Mesut Tekin, okul-aile birliği üyelerimiz; okulumuza yeni kaydolan 9. sınıf öğrencilerimiz ile velileri katıldı.

06.10.2015 804

2015-2016 eğitim öğretim yılında 9.sınıfa kaydolan öğrenci ile velilerine yönelik düzenlenen oryantasyon (uyum) eğitimi etkinliğimiz, toplantıya katılan veli ve öğrencilerimiz tarafından büyük ilgi gördü.

Toplantı, geçen öğretim yılında düzenlenen çeşitli faaliyet ve çalışmalardan derlenen slayt (sunum) gösterisiyle başladı. Slayt gösterisinden sonra konuşan Okul Müdürü Mesut Tekin, okulun işleyişi ve kuralları hakkında velileri bilgilendirdi. Okul Müdürü Mesut Tekin yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Her kim olursa olsun girdiği yeni ortama uyum sağlayamazsa o kişi ne başarılı ne de mutlu olabilir. Ancak uyum sağlar, bütünün bir parçası olursa başarı da mutluluk da olur. Bu da toplu yaşanılan yerlerde ortak kurallara uymakla olur ki bunun da özünde sevgi ve saygı bulunmalıdır.

Başarıya ulaşmada okula uyum, sadece öğrenci için söz konusu değildir; velilerin de okula uyum sağlaması gerekir. Başarıda üç sacayağından (okul-öğrenci ve veli) birinin veli olduğu unutulmamalıdır. Başarı ya da başarısızlıkta, en az okul ve öğrenci kadar, velinin de payı vardır” dedi.

Toplantıda velilerin çocukları adına son derece heyecanlı, biraz da endişeli oldukları gözlendi. Öğrencilerin ise büyüklerine göre daha rahat; ama biraz da meraklı oldukları dikkatlerden kaçmadı. Okul yemekhanesinde topluca yenilen öğle yemeğinden sonra etkinliğe devam edildi. Etkinliğin öğleden sonraki bölümünde okulumuz pansiyonu ve yemekhanesinin işleyişi konularında bilgi verildi.

Semineri son derece yararlı bulan yeni öğrenci velilerimiz, pazar günü dinlenme tatilini özveride bulunup feda eden okul idareci, öğretmen ve okul-aile birliği üyelerine teşekkür ettiler. Seminer, soru-cevap, iyi niyet ve temennilerle son buldu.

                                                                                     Okul İdaresi