Okulumuzda İlk Kez ´Kanguru Matematik Sınavı´ Yapıldı

Okulumuzda İlk Kez ´Kanguru Matematik Sınavı´ Yapıldı

Türkiye´den katılımın her geçen yıl arttığı Kanguru Matematik Sınavına  okulumuz bu yıl ilk kez katıldı. Özellikle 9, 10 ve 11. Sınıf öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği ön eleme sınavı, 20 Mart 2017 Pazartesi günü yapıldı. Sınava katılan 22 öğrencimize ve okulumuza sınav sonunda katılım belgesi verildi. Ayrıca öğrencilerimize matematiksel düşündürücü zekâ oyunları hediye edildi.

25.03.2017 836

Kanguru Matematik Sınavı, her yıl mart ayının üçüncü haftası yapılan bir sınavdır. Dünyada 70´e yakın ülkede milyonlarca öğrencinin katılımı ile gerçekleşmektedir. Bu sınav, Fransa merkezli "Kangourou Sans Frontières" derneğine bağlı olarak yapılmakta olup derneğin kurucuları ve yöneticileri uluslararası matematik olimpiyatlarında yöneticilik yapan farklı ülkelerden akademisyen ve matematikçilerden oluşmaktadır. Bu sınavın amacı öğrencilerin matematiğe olan ilgisini arttırmak ve hayata farklı açılardan bakabilen yüksek motivasyonlu bireyler yetiştirmektir. Bu sınav tüm dünyadaki öğrenciler ve okullar arasındaki rekabeti artırmak yerine, matematik kültürünü ve matematik sorusu çözmenin zevkini kaliteli sorular aracılığı ile yaymayı amaçlamaktadır. Bu amaçla sınav sonuçları duyurulduğunda öğrencilere doğru ve yanlış cevapların yanında girdikleri yüzdelik dilim belirtilir.

 

Sınav sonucunu heyecanla bekleyen öğrencilerimize ve öğrencilerimizden sorumlu Matematik Öğretmenimiz Mehmet Koç’a teşekkür eder, başarılar dileriz.

                                                                                                                      Okul idaresi

IMG 0796

IMG 0799

IMG 0807

IMG 0797

IMG 0801

Ekran20Resmi202016 11 242019 08 22