YGS-2016´da Destan Yazdık: İlk Binde 15 Öğrencimiz Var

YGS-2016´da Destan Yazdık: İlk Binde 15 Öğrencimiz Var

13 Mart 2016 Pazar günü yapılan Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları, 25 Mart 2016 Cuma günü internet ortamında açıklandı. Farklı puan türlerinde, Kocaeli’nden sınava giren öğrenciler arasında Türkiye sıralamasında en iyi dereceleri okulumuz Kocaeli Fen Lisesi öğrencileri elde etti.

26.03.2016 2417

Okulumuz Kocaeli Fen Lisesinden Orhan Ulaş GÜLER, YGS-2’de 493,406 puanla Türkiye 20’ncisi olurken bütün puan türlerinde Kocaeli birincisi oldu.

İlk 100’e 1 ve ilk 1.000’e 15 öğrencimizin girdiği göz önünde bulundurulursa Kocaeli Fen Lisesinin bu başarısı, okulumuz tarihine altın harflerle yazılacak büyük bir başarı öyküsüdür. Sınava giren 105 öğrencimizden Türkiye genelinde İlk 5.000’e 47, ilk 10.000’e 68 öğrencimiz girmiştir. Bu muhteşem sonuç, bireysel başarıdan ziyade, okulumuzun genel öğrenci başarısının çok yüksek olduğunu açıkça ifade etmektedir.

Özellikle son yıllarda başarı grafiği sürekli yükselen okulumuz Kocaeli Fen Lisesi, bu sonuçlarla, açıldığı 1991 yılından beri elde ettiği büyük başarılara bir yenisini daha ekleyerek Kocaeli’nin en başarılı okulu olduğunu bir kez daha ispatlamış oldu.

Kocaeli’nde kendisiyle, Türkiye genelinde ise kendi türündeki başarılı okullarla yarışan Okulumuz Kocaeli Fen Lisesi, tüm öğrenci ve personelimizle inanıyoruz ki LYS´de daha büyük bir başarı tarihi yazacaktır.

Bu başarının elde edilmesinde büyük emeği olan başta okulumuz öğretmenleri olmak üzere öğrencilerimize, ailelerine ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz…

YGS’de gösterdiği üstün başarısıyla okulumuzu onurlandıran başta Orhan Ulaş Güler olmak üzere Erdem Ekinci, Helin Sedef Sarıtaş, Ayşenur Erolan, Emilcan Arıcan, Başak Toksöyle, Mücahit Erdönmez, Serhat Öncü, Eren Kement, Cemile Baykan, Batuhan Ünal, Cengizhan Sarıçiçek, Salih Can Özçelik, Ege Yarar, Sare Ece Türk ve YGS’ye giren diğer bütün öğrencilerimizi bir kez daha tebrik eder, LYS’de kendilerine başarı, zihin açıklığı ve kolaylıklar dileriz…

                                                                                                                Okul İdaresi