Misyon ve Vizyonumuz

VİZYONUMUZ

Türkiye'nin her yerinde tanınan, güvenilir ve yüksek kalitede eğitim-öğretim sunan, herkesin ve her kesimin okulu olan, öğrenci ve insan kaynağını en değerli hazinesi sayan, köklü geçmişine yakışır şekilde sürekli olarak fark ve değer yaratan, rakiplerinin örnek aldığı, her aşamada bir okuldan daha fazlasını vaat eden, saygın ve marka değeri yüksek lider bir okul olmaktır.

26.10.2013 8230

MİSYONUMUZ

Mutlu, özgüvenli, başarılı, sağlıklı, ilkeli, duyarlı, açık fikirli, araştıran-sorgulayan, iletişim becerileri gelişmiş, öğrenmeye sürekli istekli, yeniliklere açık, öz eleştiri yapabilen, işbirliğine yatkın, keşfedici ve eleştirici düşünen, akılcı, cesaretli, çok yönlü gelişimi önemseyen, kendi öğrenmesinin sorumluluğunu alan, millî kültürümüzü özümsemiş, Atatürkçü düşünceyi davranış haline getirmiş, aynı zamanda küresel bakış açısına sahip bireyler yetiştirmektir.

İLKELERİMİZ VE DEĞERLERİMİZ

• Aklın, bilimin ve millî kültürümüzün ışığında ilerlemek,

• İnsan ilişkilerinde adil, güvenli, sevgi, saygı, açık iletişim ve empatik yaklaşımı esas almak,

• "Kocaeli Fen Lisesi" kültürünü kuşaktan kuşağa aktarmak,

• Akademik başarı ile birlikte bilim, kültür, sanat ve spor alanlarında da başarılı bireyler yetiştirmek,

• Ana dilimizin yanı sıra İngilizce ve ikinci bir yabancı dili de etkin bir biçimde öğretmek,

• Özverili, çalışkan, gelişime açık, etik, çözüm odaklı, donanımlı ve nitelikli bir kadro ile çalışmak,

• Eğitimde kalite ve başarıları ile fark yaratan seçkin bir kurum olmak.