Tarihçemiz

26.10.2013 13112

Okulumuz, Kocaeli-Körfez Fen Lisesi adıyla 1991 yılında Körfez ilçesine bağlı Tütünçiftlik beldesinde açılmıştır. Açıldığı yıl okulumuza ön kayıtla 96 öğrenci alınmıştır.

Okulumuzdan mezun olan öğrencilerin tamamı başta Boğaziçi, ODTÜ, İTÜ, Yıldız Teknik Üniversitesi olmak üzere ülkemizin önde gelen üniversitelerine yerleşmişlerdir.

Okulun açılışında Mustafa Çoban kurucu müdür, Necmettin Demirtaş müdür yardımcısı, Mehmet Ali Çelik ise pansiyondan sorumlu müdür yardımcısı  olarak görev yapmışlardır.

Mustafa Çoban´ın 1998 yılında müdürlükten ayrılmasından sonra, 2004 yılına kadar Necmettin Demirtaş, Timuçin Beran, Kemal Esen, Aynur Birinci, Hasan Özer okul müdürlüğüne vekâlet etmişlerdir. 27 Aralık 2004 tarihinde okul müdürlüğüne Recep Bakır asil olarak atanmış ve bu görevi Ekim 2010 tarihine kadar sürdürmüştür.

Recep Bakır´ın müdürlüğü döneminde okulumuz, Körfez ilçesinden 2009 yılında, İzmit´in Alikahya semtinde bulunan yeni yerleşkesine taşınarak Kocaeli-İzmit Körfez Fen Lisesi adını almıştır.

Recep Bakır´dan sonra bir süre vekâlet ile idare edilen İzmit Körfez Fen Lisesi Müdürlüğüne, 17.10.2011 tarihinde Gebze Süleyman Demirel Anadolu Lisesi Müdür Yardımcılarından Mesut TEKİN asil olarak atanmıştır.

Okulumuz son olarak 2013 yılında Kocaeli il genelini temsil edecek şekilde Kocaeli Fen Lisesi adını almıştır.