KOCAELİ FEN YİNE LİDER

Lise son sınıf öğrencileri ve ailelerinin merakla, heyecanla bekledikleri LYS sonuçlarının dün açıklanacağı duyurulmuştu.

Ama yazımı yazdığım saat 15.00’e kadar ÖSYM’den ses çıkmadı.

Akşam ya da bugün açıklanacak LYS sonuçları çok kişiye hayal kırıklığı yaşatsa da Kocaeli Fen Lisesi beklediği sonuçları alacak.

19.07.2016 1593

Dün Kocaeli Fen Lisesi müdürü Mesut Tekin ile konuştum.

Öğrenci ve velilerinden daha çok heyecanlıydı.

Türkiye’de yaklaşık 150 fen lisesi sıralamasında sayısal verilere göre 19’uncu bu yıl 16 olmuştu. Gelecek yılki hedefi ilk ilk 10’a girmek idi.

Ortaokul mezunu öğrenciler TEOG tercihlerini yaptığı bugünlerde okul müdürleri tatil yapıyordu.

Öğrencilerin heyecanına ortak olmayı bırakın okulunun sıralamasını dert bile etmiyordu.

Fen lisesi müdür Mesut hocam, TEOG’da ilk 100’e giren, Türkiye şampiyonu olan öğrencilerin tamamına değilse bile büyük çoğunluğuna ulaşmış, okula davet etmiş, “Kocaeli Fen Lisesi”ni tercih etmeleri için çoğunu ikna etmiş.