NEDEN KOCAELİ FEN LİSESİ?

NEDEN KOCAELİ FEN LİSESİ?

Sevgili Öğrenciler, Kıymetli Veliler,

Zorlu bir İlkokul ve Ortaokul yılları ve akabinde yapılan, adı ister SBS olsun, ister OKS olsun, isterse TEOG olsun çetin bir sınavdan sonra sıranın önce araştırma sonra da tercih dönemine geldiğini hepimiz biliyoruz.

14.07.2016 1164

Zihinlerinizin “Acaba hangi okul benim için daha iyi olacak?” sorusu ile yoğun bir çatışma içinde olduğunun da farkındayız. Çünkü bu süreçte konuya ister hâkim olsun, ister duyumları olsun herkesin kolayca fikir yürüttüğü bir konuda çelişkiler yaşanması normal gibi görünüyor.Bu sorunun da sizi epeyce meşgul etmesini “ Kocaeli Fen Lisesi Ailesi” olarak gerçekten anlayışla karşılıyoruz.

Kıymetli Veliler,

Bu zorlu, çelişkilerle dolu tercih sürecinde en önemli görevin siz değerli velilerimize düştüğüne inanıyoruz. Çünkü sıkı bir sınav sürecinden çıkan sevgili öğrencilerimizin, bu süreçte daha duygusal olduklarını; büyük bir zafer kazanmış muzaffer komutan gibi, sizleri de etki altına alarak özellikle arkadaş gruplarının da etkisi altında kalarak tercih yönelmesi yaşadıklarını, tecrübelerimiz de söylüyor. Bu süreçte siz velilerimizin özellikle öğrencilerimizi kırmadan, dökmeden amadoğruları göstererek ve inandırarak tercih yapma konusunda sabırla anlatım yaparak yardımcı olmanız gerektiğine inanıyoruz. Eğer bu süreçte arzu ederseniz biz “Kocaeli Fen Lisesi Aile Bireyleri” olarak sizlere yardımcı olabilmeyi canı gönülden isteriz. Her gün okulumuzda sizleri misafir etmeye, bilgi ve tecrübelerimizle birebir yardımcı olmaya,kafanızdaki soru işaretlerine cevap bulmaya hazırız.

Özellikle son yıllarda kitle iletişim araçlarının bu dereceyaygınlaştığını göz önünde bulundurursak, öğrencilerimizin nedense bir “İstanbul “ sevdasına düştüklerini görüyoruz. Okul ismine gerek yok. Ancak iddia ediyoruz ki; okulumuz, İstanbul’un her okulu ile her alanda yarışmakta ve birçok alanda da onlardan her yönde ilerde olduğunu göstermektedir. Bu durumu sayısal verilerle de ispatlayabiliyoruz. Burada birkaç cümle de ortaokullardaki öğrencilerimize tercih döneminde yardımcı olmaya çalışan başta rehber öğretmen arkadaşlarımız olmak üzere tüm öğretmen arkadaşlarımıza sesleniyorum. İlimizin medarı iftiharı olan, Türkiye’mizin sayılı “Fen Liselerinden” biri olan Kocaeli Fen Lisesini gerçekten hem yakından tanımalarını, hem de öğrenci ve velilerimize tanıtmalarını; hem bir eğitim öğretim görevi, hem de ilimiz Kocaeli’nin eğitim sistemine önemli bir katkı olarak görüyoruz.

Değerli Velilerimiz,

Yukarıda da belirttiğimiz gibi özellikle İstanbul okullarını tercih konusunda çok ciddi düşünmeniz gerektiğini vurgulamak isteriz. Şöyle ki, 14 – 18 yaş grubundaki insanların ruhsal, bedensel, psikolojik ve sosyolojik olarak çok hızlı bir değişim ve gelişim dönemi yaşadığını ve bu zorlu dönemde çocuklarımızın her zamankinden daha fazla bizlere, sizlere ihtiyaç duyacağını unutmamalıyız. Hele bir de böyle bir zor dönemi İstanbul gibi büyük bir deryada geçireceğini düşündüğümüzde, öğrencimizin ve bizim işimizin ne kadar zor olduğunu tahmin edebilirsiniz. Teknoloji ile sanal alemde küçüldüğünü düşündüğümüz dünyamızın, aslında somut anlamda bireyselleşerek büyüdüğünü ve gittikçe kopmaya başladığını hepimiz görüyor ve yaşıyoruz. Burada maksadımız dünyanın göz bebeği olan İstanbul’umuzu ve okullarını dışlamak ya da kötülemek olmadığını çok iyi anladığınızı düşünüyoruz. Bu konuda sizlere bir sayısal veri paylaşmak isterim. Son 3 yılda İstanbul’dan okulumuza başta “ Kadıköy Anadolu Lisesi, Coşkun Kolejleri, Atatürk Fen Lisesi, Gebze TÖVİTÖL, Burak Bora Anadolu Lisesi ve Kabataş Lisesi olmak üzere birçok iyi denebilecek okullardan 13 (on Üç) öğrenciyi geri aldığımızı bilmenizi isteriz.

İçinizden bir sesin “Hocam, siz biraz da okulunuzdan bahsedin.” dediğinizi duyar gibi oluyoruz.Kesinlikle haklısınız. Öncelikle okulumuzu mutlaka görmenizi, bizlerle tanışmanızı ve varsa kafanızdaki sorularınızı yerinden ve doğrudan cevaplamamıza fırsat vermenizi isteriz. Okulumuz sadece Kocaeli’nin değil, Marmara bölgesinin ve hatta ülkemizin en başarılı ve en güzel okullarından biridir. Bunu, 25 yıllık geçmişinde elde ettiği birbirinden güzel başarılarla ispatlamıştır. Bu konudaki bütün bilgilendirmeler, sayısal veriler okul web sayfamızda (www.kkfl41.com ve kocaelifenlisesi.meb.k12.tr) da bütün şeffaflığı ile ortadadır. Gerek bireysel anlamda, gerekse kitlesel anlamda son yıllarda öğrenci ve öğretmenlerimizle elde ettiğimiz hem akademik, hem de sosyal ve kültürel anlamdaki başarılarımız, okulumuzun bir marka okul olduğunu bir kere daha gösterdiğine inanıyoruz. Bu anlamda sizleri çok fazla sayısal verilere boğmadan sadece bir örnek vermek istiyoruz: 2014 YGS’de bireysel anlamda ilk yüzde öğrencimiz yok iken, 2015 ve 2016 YGS’de 1’er öğrencimiz vardı. 2014 YGS’de ilk 1.000’de 7 öğrencimiz, YGS 2015’te ilk 1.000’de 11 öğrencimiz, 2016 YGS’de ilk 1.000’de 15 öğrencimiz var. 2014 YGS’de llk 5.000’de 32 öğrencimiz varken, bu yıl 2016 YGS’de 47 öğrencimiz vardır.

 Kitlesel anlamda da 2015 YGS’de Türkiye’de ilk 10.000´e 97 öğrencimizin 51’i yer bulurken bu yıl 2016 YGS’de 103 öğrencimizde bu sayı 67 olmuştur. Ayrıca öğrencilerimiz fen ağırlıklı bir eğitim almalarına rağmen, TM, TS ve DİL alanlarında da istedikleri sıralamaları alıp, istedikleri bölümlere gidebilmektedirler. Diğer ayrıntılara sitemizden bakabilir ya da bizlere de sorabilirsiniz.

“Hayat, sadece dersten ibaret değildir” düşüncesiyle hareket edip, son 5 yılda tiyatro ekibiyle her sene il genelindeki yarışmalarda hep derece yapan, bilgi, kültür ve spor yarışmalarında hep dereceleri olan, 35 kişilik folklor ekibiyle istediği her yerde gösteri sunabilen, şiir ve müzik gecelerinin en güzelini hazırlayabilen, her yıl 45-50 kişilik öğrenci grubuyla Avrupa’nın 15-16 ülkesine dil, kültür ve tarih gezisi düzenleyen bir “Kocaeli Fen Lisesi’nden, ESKİ ADIYLA Körfez Fen Lisesinden söz ediyoruz. Ülkemiz içinde yaptığımız eğitim ve kültür gezilerini saymaya gerek yoktur sanırım.

Saygıdeğer Veliler, Sevgili Öğrenciler,

Burada sözü çok daha fazla uzatmaya gerek olmadığını biliyoruz. Kurumsal ilkesini “Öncelikle sevgi ve saygı; sonra da disiplinli çalışmak” hedefini de “Karakterli, kaliteli ve nitelikli iyi insan” olarak belirleyen okulumuza sizleri bekliyoruz. Sizlere herkese her dersten 100 puan veya herkes Türkiye derecesi yapacak diye bir sözümüz yok. Ancak, kişisel anlamda “karakterli, asaletli, kendi ayakları üzerinde durabilen, çalışkan, dürüst, insanımızı, ülkemizi ve insanlığı seven kısaca söylemek gerekirse “iyi insan” olarak; akademik anlamda da ilerde severek yapabileceği, ilgi ve istidadına uygun başta İstanbul, Ankara ve İzmir gibi ülkemizin üst düzey illerinin “İTÜ, BOĞAZİÇİ, HACETTEPE, BİLKENT, ODTÜ….” gibi üniversitelerini kazanıp, başta kendisini, ailesini, öğretmenlerini, sevdiklerini ve kendisine umut bağlayan bu güzel ülkenin insanlarını mutlu edecek gençler yetiştirmeye çalışıyoruz.

HAYATİ TERCİHLERİNİZ GİBİ OKUL TERCİHİNİZ DE KUSURSUZ OLSUN İNŞALLAH…                                                               

                                                                                                                        Mesut TEKİN

                                                                                                                    Okul Müdürü