Tiyatro grubumuz velilerimizle için sahne aldı.

Tiyatro grubu öğrencilerimiz "Macbeth" oyunu ile  24 Mayıs Salı akşamı Alternatif tiyatroda sahne aldılar. Öğrencilerimz, velilerimiz ve diğer davetlilerin katılımı ile gerçekleşen gösterimiz izleyenlerden büyük beğeni aldı.

Müdür Yardımcımız Necla AYDIN´ ın organize ettiği oyunda öğrencilerimiz, William Shakespeare´in en önemli trajedilerinden biri olan "Macbeth" performansı ile göz doldurdu.

26.05.2016 4297

Sahnelenen oyunumuzun, bir kısmı Raphael Holinshed´in ve İskoç filozof Hector Boece´nin İskoç Kralı Mac Bethad (Macbeth) hakkında yazdıklarına dayanır. Macbeth´in hikâyesi, genellikle güç düşkünlüğü ve arkadaşlara ihanet konularında örnek bir hikâye olarak gösterilir. Oyun, şimşek ve gökgürültüleri arasında, Cadıların bir sonraki buluşmalarının Macbeth´le olmasına karar vermeleriyle başlar. Oyunun son perdesinde ise Malcolm, gerçek hak sahibi olarak İskoç Kralı olarak taçlandırılır ve böylece İskoçya tekrar huzura kavuşur.