YGS’NİN ALTIN ÇOCUKLARI VE KOCAELİ FEN’İN BAŞARISI

Hafta sonu açıklanan YGS sonuçları; Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve milli eğitim il müdürü Fehmi Rasim Çelik’in aldığı önlemlerin sonuç verdiğini gösterdi.

İlk 100 ve ilk 1.000’e giren öğrencilerin müdürleri ve öğretmenleri başarının tesadüf olmadığını kanıtladı.

Eğitimde kaliteyi arttırmak, başarı çıtasını yükseltmek için özveriliyle çalışan, müdür ve öğretmenlerle sorunları dert etmeyenlerin farkını da ortaya koydu

27.03.2016 2304

Cuma günü YGS sonuçları açıklandığında öğrenci ve velilerinden daha çok heyecanlı müdürlerle zoru görünce okulunu bırakıp kaçan müdürleri daha yakından tanımamıza neden oldu.

Milli eğitim il müdürlüğü YGS’de başarılı liseleri ve öğrencileri açıklamasa da Kocaeli Fen Lisesi geçen sene olduğu gibi bu sene de listenin ilk sırasına oturdu.

46.839’u Kocaeli’den olmak üzere 2.255.386 adayın yarıştığı YGS’de Kocaeli Fen Lisesi öğrencisi Orhan Ulaş Güler Türkiye 20’ncisi, Kocaeli birincisi oldu.

İlk 1.000’e öğrenci sokan okullar ve sayıları; Kocaeli Fen Lisesi 15, Gebze TEVİTÖL 3, Başiskele Özel Kültür Lisesi 3, Başiskele Özel Erkul Fen Lisesi 3. İzmit Özel Büyük Kocaeli Temel 2.

İstifa etmek zorunda kalan Halil İbrahim Keleşoğlu’nun müdürlüğünü yaptığı Muammer Dereli, Gölcük, Körfez, Gebze Fen ve Sosyal Bilimler Liselerinden ilk 1.000’e giren öğrenci yok.

O çok havalı Kocaeli, Cahit Elginkan, 24 Kasım, İzmit, Gazi, Atılım, Oruç Reis, Merkez Bankası Anadolu Liseleri de dökülüyor.

Özel Çırağan, Özel Fatih Fen liselerinden de tık çıkmıyor.

Özel Anadolu liselerinden ilk 1.000’de öğrenci sokan sadece bu yıl öğretime başlayan Özel Kültür Anadolu Lisesi var.

Bahçeşehir, Atafen, Seymen, Doğa, Erkul, Cebir, Fatih, Bilge, Murat Yıldırım  Özel Anadolu liselerinin sesi çıkmıyor.

Dershanelerin kapatılması sonrası açılan, devlet liselerinin başarılı öğrencilerini “transfer” ederek YGS’de iddialı olduklarını açıklayan “Özel temel Liselerin” de esamesi okunmuyor.

Uğur Temel Anadolu Lisesi, Kavram Temel Anadolu Lisesi, Final Temel Anadolu Lisesi, Gümüş Temel Anadolu Lisesi dahil yaklaşık 15 temel Anadolu lisesi YGS’de başarılı olamadı.

Özel Temel Anadolu Liselerinin büyük umut ve vaatlerle devlet liselerinden transfer ettikleri öğrenciler okullarında kalmış olsalardı, daha başarılı olurlardı diye düşünüyorum.

İŞTE YGS’NİN ALTIN ÇOCUKLARI; Orhan Ulaş Güler- Kocaeli Fen Lisesi (YGS 2- 20), Erdem Ekinci (Kocaeli Fen Lisesi (YGS 4- 127), Gizem Gümüş (Büyük Temel Anadolu Lisesi YGS 4- 271), Helin Sedef Sarıtaş (Kocaeli Fen Lisesi YGS 5-281), Ayşenur Erolan Sarıtaş (Kocaeli Fen Lisesi YGS 1- 390), Emilcan Arıcan (Kocaeli Fen Lisesi YG 4-414), Başak Toksöyle (Kocaeli Fen Lisesi YGS 6- 497), Serhat Öncü (Kocaeli Fen Lisesi YGS 3- 501), Mücahit Erdönmez (Kocaeli Fen Lisesi YGS 6- 501), Eren Kement (Kocaeli Fen Lisesi YGS 1-503), Cemile Baykan (Kocaeli Fen Lisesi YGS 5- 520), Batuhan Ünal (Kocaeli Fen Lisesi YGS 2- 534), Furkan Süngü (Büyük Temel Anadolu Lisesi YGS 2- 571), Cengizhan Sarıçiçek (Kocaeli Fen Lisesi YGS 4- 657), Salih Can Özçelik (Kocaeli Fen Lisesi YGS 1- 682), Ege Yarar (Kocaeli Fen Lisesi YGS 2- 865), Sare Ece Türk (Kocaeli Fen Lisesi YGS 5- 893), Ezgi Dinç (Özel Kültür Anadolu Lisesi), Burak Şen (Özel Kültür Anadolu Lisesi), Gözde Kahraman (Özel Kültür Anadolu Lisesi),

Özel Erkul Fen Lisesi ile TEVİTÖL’ün ilk 1000’egirern öğrencilerinin isimlerini ve puanlarını yazamıyorum.

Çünkü bu özel okulların yöneticileri, milli eğitim bakanlığının “başarılı öğrencileri açıklamayın” kararına uyarak isimleri vermediler.

230 liseden 46.839 öğrencinin girdiği YGS’de aldıkları sonuçlarla başarılarını kanıtlayan Kocaeli Fen Lisesi müdürü Mesut Tekin, öğretmen ve öğrencilerini bir kez daha kutluyorum.

Mesut hoca öncülüğünde tüm öğretmenler özverili çalışmalarıyla başarının tesadüf olmadığını ilk 1.000’e giren öğrenci sayısını 11’den 15’e çıkararak kanıtladılar.

Kocaeli Fen Lisesi; YGS’de ilk 1.000’e 2013’te 6 öğrenci, 2014’te 7 öğrenci, 2015’te biri ilk 100’de olmak üzere 11 öğrenci, 2016’da biri ilk 100’de olmak üzere 15 öğrenci soktu.

Kocaeli Fen Lisesi’nin bu başarısı müdür Mesut Tekin’i görevden aldırmak için Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı kapısında nöbet tutanlara “kapak” olsun.

Tayini Şehit Özcan kan Fen Lisesine çıkmasına rağmen Kocaeli Fen Lisesinden ayrılmamak için Haziran-2015’ten buyana 10 aydır raporlu olan, okula gelmeyen, zamanını sokaklarda dolaşarak geçiren Necmettin Demirtaş’a da “ders” olsun.

Tarih: 27-03-2016 16:27:00 Güncelleme: 27-03-2016 16:27:00

Haberin aslı için Mavi Kocaeli gazetesine tıklayınız.